torstai 4. kesäkuuta 2015

Kisat Meri-Teijossa 31.5

Olimme siis viime sunnuntaina Meri-Teijossa 2-tason kilpailuissa kisaamassa jälleen helppo A:2 luokassa. Paikalla oli myös kuvaaja joten saatte ihastella (tai kauhistella) myös kuvia kisoista. Lisäksi videomateriaalia tiedossa. :)

(c) Leena Kahisaari
Tykkään tosi paljon tuosta kisapaikasta, koska pohjat siellä on niin hyvät, alue on selkeä ja siisti, ja kaikki muukin toimii. Olen siis ollut siellä myös kahtena edellisenä vuonna aluekisoissa. Molempina vuosina olemme sijoittuneet ja Late on tuntunut tosi hyvältä radalla.
(c) Leena Kahisaari
Starttimme oli vasta klo 17 aikaan, joten pesin Laten vasta sunnuntai aamupäivänä. Maria lähti taas mukaan kisoihin ja auttoi myös kisakamojen ja Laten kisakuntoonlaitossa.
   Olimme kisapaikalla hyvissä ajoin, ja kisat olivat hieman myöhässä, joten katselimme muutaman radan ja sitten menimme laittamaan Laten kuntoon ja menin verkkaamaan maneesiin. Late oli verkassa ihan ok, olisi saanut olla ehkä aavistuksen aktiivisempi ja kevyempi edestä, muttei ollut silti huono ollenkaan. Verkkasin about 35-40min. puolet ajasta maneesissa ja puolet ulkona kisakentän vieressä. Late ei jännittänyt ollenkaan, oli rauhallinen ja rento. Jopa taas olisin toivonut ihan vähän lisää terävyyttä.

(c) Leena Kahisaari

Menin heti aitojen sisäpuolelle kun pääsin ja näytin Latelle paikat ravissa. Kisapaikalla oli tosi kova tuuli ja kouluaidatkin kaatuili välillä, ja myös silloin kun valmistauduin. Ihme ja kumma Late ei edes huomannut sitä. Onneksi kuitenkin kouluaidat pysyivät pystyssä meidän ratamme aikana....

(c) Leena Kahisaari

   Kun aloitin rataa Late tuntui hieman roikkuvan ohjalla ja koitin vielä viime metreillä korjata asiaa..Osittain se onnistuikin, osittain ei ;)
    Alussa saimme hyvän suoran linjan pituushalkaisijalle ja ekaan keskiraviin lähti selvästi ja säilytti tahdin. Siirtyminen hitaampaan ei tullut niin sujuvasti, kiskoi hieman ja painui alas. Eka väistö kuitenkin ihan mukavasti. Myös toinen keskiravi sujui suht. mukavasti, mutta olisi voinut kantaa paremmin edestä ja tulla kevyemmällä tuntumalla, ottaen takaosan alle siirtymisen takaisin hitaampaan. Väistö vasemmalle alkoi vähän huonosti, kun Late meinasi tyrkätä takaosan edelle, mutta sain korjattua hyvin. Laukannosto ja laukkaympyrä melko hyvin, toki olisin voinut ratsastaa hieman tehokkaammin, olisi kantanut niskan vielä paremmin. Keskilaukka tuntui selkään hyvältä, mutta videolta kun katsoin niin ei lähtenytkään ihan niin hyvin. Oli kuitenkin selkeä ero lisäyksessä, mutta siirtyminen hitaampaan olisi saanut tulla taas nopeammin ja selkeämmin ja kantaa siinä itsensä. Täyskaaro-vastalaukka hyvin ja tasapainoisesti. Käynnin kautta vaihdossa tuli suoraan käyntiin ja oli kuulolla. Vasemmassa laukkaympyrässä olisin saanut pitää hevosen hieman suorempana ulko-ohjalla. Keskilaukka ok, mutta siirtymiset vielä selkeämmin. Kaarros ja vastalaukka melko tasapainoisesti, toki olisi taas saanut kantaa vähän paremmin edestä. Keskikäynteihin ja käyntiin vapain ohjin olin aika tyytyväinen, koska ne ei nyt ollut niin jäykällä selällä vaan löytyi jo jonkinverran joustoa.
Toki energiaa käynnissä olisi saanut olla enemmän, mutta mielummin näin, kun lyhyt ja jännittynyt käynti. Käynnistä tulikin kutosta ja jopa pari 6.5, joka on Latelle hyvin käynnistä!
Viimeinen pituushalkaisija ja pys. tosi hyvin, tuli suoraan ja pys. tasan. Siitä tuli molemmilta tuomareilta seiskat. Seiskoja tuli myös molemmilta tuomareilta ekasta keskiravista, toiselta myös toisesta keskiravista. Toisesta pohkeenväistöstä, oik. laukkapääty-ympyrästä, vastalaukoista, molemmilta tuomareilta lopputervehdyksestä, toiselta tuomarilta istunnasta ja apujenkäytöstä. Mikä parasta ei yhtään vitosella alkavaa numeroa, eli melko tasainen suoritus oli.

                                              Tässä video suorituksesta:



Toisen tuomarin loppukommentit oli mielestäni osuvat, koska niissä sanottiin, että "Varsin tasainen ja siisti suoritus. Hieman syvällä ja toivoisin lisää "ilmaa" etuosaan. Hyvin esitetty" ja hymynaama :D

Olen samaa mieltä noista kommenteista, koska Late tosiaan hieman roikkui ohjalla, olisi saanut olla kevyempi edestä ajoittain. Kuitenkin rikkeetön ja tasainen suoritus.
Myös tuo "toivoisin lisää "ilmaa" etuosaan" muistutti minua taas siitä, että pitää ratsastaa niitä etujalkoja ja koittaa oikeasti saada sitä etuosaa kevyemmäksi.

Lopputulos oli 64,56%, vain muutaman pisteen ero tuomareiden välillä. Sijoituimme tällä tuloksella kuudensiksi 35 lähtijästä. Olin tyytyväinen, koska taso kilpailussa oli aika kova.


Seuraavaksi tiedossa olisi Ypäjällä ratsastuksenopettajien mestaruus. En ehdi ihan kovin ahkerasti treenaamaan sinne ja taso on kova, joten ei kovin suuret odotukset ole tuohon koitokseen. Tosin parhaamme yritämme silti! :)


2 kommenttia:

  1. Merhaba! Turkkilaisuus (ja Marmaris) yhdistää meitä ja tulinkin siksi moikkaamaan kun löysin blogisi mutkan kautta :) Aurinkoista kesää sinne Suomeen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merhaba ;) Kiva kun tulit moikkaamaan! Asutko oikein Marmariksessa? Ai että, tuli oikein ikävä niitä aikoja kun olin siellä enemmän. Nykyään minun tulee käytyä vain kerran vuodessa lomalla Marmariksessa. Käydään yleensä syksyllä, koska kesällä sielä on vähän turhan kuuma minun makuuni. Syys-lokakuussa juuri sopiva:)

      Poista