lauantai 20. kesäkuuta 2015

Ratsastuksenopettajien mestaruus

Osallistuimme siis Ypäjän kisaviikolla 14.6 sunnuntaina helppo A:4 luokkaan, jossa ratkottiin ratsastuksenopettajien mestaruus.

Tiesin jo alunperin, että kilpailussa on aika kova taso, ja meillä ei yleensä ole Ypäjällä kovin hääppöisesti jostain syystä mennyt. Koitin kuitenkin työstää pääkoppaani ja sainkin oikein hyvän astenteen kisoihin, ajattelin että meillä voisi olla mahdollisuudet jopa sijoitukseen. Se olisi oikeastikin ollut realistista, mutta olisimme tarvinneet lähes täydellisen suorituksen ja niitä kun ei kovin montaa kauden aikana tule.


Tämä kuva on jo kahden vuoden takaa Ypäjältä

Olimme ajoissa kisapaikalla ja katsoimme muutaman muun suorituksen. Ypäjällä satoi tuona päivänä aika paljon, mutta minun onnekseni sade loppui kun pääsin verkka-alueelle, eikä koko ratsastukseni aikana juurikaan satanut.

Verkkasin keskikentällä kaikki askellajit läpi, eteen-alas, ja sitten siirryin juhlakentälle kisaradan läheisyyteen verkkaamaan. Lähes samantien selvisi, että joku oli jäänyt edeltäni pois ja minä olin jo valmistautuva ratsukko! En ollut vielä työstänyt Latea yhtään  kunnon työskentely muodossa, joten iski hieman paniikki. Samantien aloin ravaamaan, vaatimaan enemmän ja tein radan osioita. Ensin Late varmaan vaistosi tilanteen koska hieman vastusteli ja oli vähän epävakaa edestä. Onneksi kuin ihmeen kaupalla sain kuitenkin Laten edes jotenkin läpi ja ehdin hieman laukkaamaankin ennen rataa.
No eipä ainakaan tullut verkattua liikaa tälläkertaa ;) Mutta mielelläni kyllä olisin työstänyt vähän pidempään, että olisin saanut Laten kunnolla läpi, eikä olisi tullut mitään paniikkeja kiireen takia.

Jotenkin Late kuitekin jännittyi taas radalla ja aukoi vielä normaalia enemmän suutansa ja jopa paukutteli hampaitansa välillä. Jäi alussa aika paikalleen ravissa ja jännityneeksi. Myös yksi tietty kulma oli kovin jännä, kun sielä oli enemmän ihmisiä ja hevosten kuolainten tarkastus jne. Tuon jännittävän kulman takia käyntiosuus meni aivan pilalle, koska käynti vapain ohjin meni sitä kulmaa kohden ja Late ihmetteli mitä sielä tapahtuu ja nosti päätä ylös,jännittyi ja lopulta ihan pysähtyi ihmettelemään. Myös seuraava laukannosto käynnistä tuli niillä kohdilla, joka tuli jännittyneisyyden takia sitten ravin kautta. Muita varsinaisia rikkeitä radassa ei ollut. Laukkaosuudessa Late alkoi onneksi vähän rentoutumaan ja siinä saatiin hyviä osioita. Valitettavasti Late aukoi siinäkin silti jonkunverran suutaan, vaikka tuntui jo aika hyvältä. Saimme kuitenkin laukkaosuudesta joitakin seiskoja.

Kaiken lisäksi olin unohtaa radan kolme kertaa. Se ei siis näkynyt mitenkään ulospäin, mutta päässäni tuli kolme kertaa "musta aukko", että "Apua, mihin seuraavaksi piti mennä??" Luojan kiitos, jotenkin sitten aina tuli taas mieleeni mitä seuraavaksi piti tehdä! En ole varma olenko ratsastanut tätä ohjelmaa aikaisemmin koskaan, tai ehkä Veikolla joskus tosi kauan sitten. Tämä ohjelma ei siis ollut kovin tuttu. Olin kuitenkin katsonut sitä netistä, ratsastanut itse muutaman kerran läpi, katsellut kisoissa ja tehnyt mielikuvaharjoituksia, mutta silti tämä tapahtui. En tiedä kuinka se on mahdollista. Ehkä tuon kiireen ja alkupaniikin takia?! Ohjelma on myös aika pitkä. Huomasin sen myös siitä, että olin pitkästä aikaa hengästynyt radan jälkeen. :D

Lopputulos oli 62,4%, eli ihan mukavat prosentit, mutta kärkikahinoissa prosentit olivat paljon suurempia. Jäimme siis puolenvälin huonommalle puolelle sijoituksissa. Koko luokassa oli kuitenkin melko hyvä taso ilmeisesti, koska huonoimmat prosentin oli reilut 59% ja vain kahdella oli alle 60% tulos tässä luokassa.
Eniten jäi harmittamaan se, että ensimmäistä kertaa papereissa luki useampaan otteeseen "aukoo suutaan" ja  "rauhaton suu". En halua enää tuollaista paperia jossa niin paljon sitä lukee, joten asialle on tehtävä jotain!
Aloitin jo kisaviikon jälkeisellä viikolla sillä, että vaihdoin välillä kuolainta ja aion keskittyä entistä enemmän omaan rennompaan käteen.

Late Ypäjällä 2014

Nyt onkin sitten vähän kisataukoa, koska olen töissä niinä viikonloppuina kun olisi sopivia kisoja ja vapaaviikonloppuinani ei ole sopivia kisoja/luokkia.
Seuraavat kisat ovat näillä näkymin Turussa 19.7.  2-tason kisat, joissa aion mennä helppo A luokan ja lisäksi vaativa B. Saa nähdä kuika Late reagoi kahteen luokkaan, ja tuohan on sitten Laten kanssa eka vaativa B.


Ps. Muistakaa nuo toiminnot postauksen lopussa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti