sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Työpäivä tallilla

Tänään kerron teille tämänpäiväisestä työpäivästäni lyhyesti.



Tänään tallilla oli tosi rauhallinen päivä, toki töitä tehtiin kokoajan, mutta ei ollut kiirettä eikä hässäkkää.
   Menin töihin kahdeksaksi, toinen aamuvuorolainen oli jo ruokkinut hevoset, joten aloitin loimittamalla hevosia ja tarhaamalla. Jessica oli lähdössä kilpailuihin viiden hevosen kanssa. Tarhauksen jälkeen siivottiin boxit, heitettiin päiväheinät valmiiksi ja lakaistiin. Myöhemmin jaoin melassit ja kivennäiset, sekä vähän järjestelin paikkoja. Siivosin tänään yhteensä about 16 karsinaa. On melko harvinaista, että siivoan niinkin monta karsinaa, varsinkin nyt kun meillä on ollut lähes kokoajan harjoittelijoitakin. Yleensäkin minulle osuu karsinan siivousvuoroja vain 1-3 viikossa. Tuo on sopiva määrä mielestäni, koska tykkään kyllä karsinan siivouksesta, kunhan sitä ei ole ihan jokapäivä, ainakaan kovin paljoa. ;) Mutta on tosi kivaa siivota boxeja aina välillä. Billnäsissä boxien siivous on sitäpaitsi myös suht. nopeaa ja helppoa, koska sielä pidetään hevosilla pientä patjaa ja karsinoista otetaan kakat pois iltaisinkin.

   Pidin pienen ruokatauon ennen kahtatoista, ja jaoin hevoset päivän tunneille. Sen jälkeen laitoin Leo-hevosen kuntoon ja ratsastin sen. Menin melko kevyesti lähinnä isoja ympyröitä ja suoria uria, kaikissa askellajeissa. Leo on Jessican kisahevonen, joka oli vähän aikaa saikulla, mutta nyt taas palaillut töihin. Tästä voit lukea Leon mielenkiintoisen tarinan: http://www.billnasratsastus.fi/index.php?page=eon



   Ratsastuksen jälkeen vaihdoin vähän vaatetta ja pidin kaksi tuntia. Tunnit alkoivat klo 14. Molemmat tunnit oli koulutunteja. Ensimmäinen tunti helppo C tasoinen about ja toisella tunnilla oli sitten osaavampia oppilaita, joiden kanssa tehtiin avotaivutuksia. Molemmat tunnit meni hyvin ja opettajana sain mahtavia fiiliksiä, kun oppilaat onnistuivat avoissa, vaikka toiset eivät niitä olleet vielä kovin paljoa tehneetkään. :)

   Periaatteessa työpäiväni loppui neljältä, sen jälkeen juoksutin Laten (jonka Kivanc oli harjannut valmiiksi) ja hoidin sen haavan, jonka onnistui eilen jalkaansa saamaan. Kylmäsin myös jalkoja. Haava ei onneksi näyttänyt pahalta, eikä ole kovin suuri. Late onneksi myös liikkui puhtaasti. Nyt täytyy vaan toivoa, ettei kehitä impparia tai mitään. Kisakausi kun kovasti lähestyy...

   Tallilta lähtö vähän venyi ja venyi taas, kun jäin suustani kiinni kokoajan ja muutenkin viihdyn tallilla niin hyvin. No lopulta kuuden aikaan lähdin kotiin päin. Kiva fiilis jäi työpäivästä.


Kuvat minusta ja Leosta nappasi Joanna Kultanen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti