sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Kisat lähestyy

Näillä näkymin siis aloitamme Laten kanssa kisakauden ensiviikon lauantaina eli 18.4 Ypäjällä.
Olen ilmoittanut meidät 2-tason vaativa B:0 luokkaan.

Nyt on vain sellainen juttu, että minulla on ollut eilisaamusta lähtien kurkku kipeä, vähän etova ja muutenkin voimaton olo. Kuumetta ei ole, mutta ihmeen huono olo voi olla vaikkei kuumetta olisikaan. Tänään aamulla kuitenkin päätin, että menen heti aamusta ratsastamaan, koska iltapäivälle oli luvattu sadetta. Niinpä menin ennen kymmentä tallille, Kivancin ja Masin kanssa. Ratsastin Laten ihan kunnolla, vaikka alussa minulla olikin kovin voimaton olo. Vähän aikaa ratsastettuani unohdin voimattoman oloni keskittyessäni, mutta ratsastuksen jälkeen olo on ollut kyllä tosi huono. Joka paikka särkee ja kun hengitän sisään niin rinnasta pistää. Ei ehkä sittenkään ollut hyvä idea ratsastaa tänään niin kunnolla, mutta jos jotain päätän niin pidän kyllä pääni jossei sitten ole IHAN pakko luovuttaa.
   Vähän tässä siis pelottaa, että tulenko oikein pahasti kipeäksi, etten pääsisikään kisoihin. Se olisi kyllä pahinta mitä voisi tapahtua, koska olen odottanut näitä kisoja niin kovasti ja treenannut paljon. Toivotaan, että tämä flunssa tästä menisi siis ohi!

Treeneistä sen verran, että olen päässyt lähes koko talven aika mukavasti treenaamaan, koska alkutalvi jolloin Late asui vielä tallilla jossa oli vain kenttä, oli leutoa, niin suurimmaksi osaksi pääsin ratsastamaan aika hyvin. Sitten joulukuussa oli Latella vähän rokotuslomaa ja kun se sai potkun polveensa niin sitä paranneltiin. Onneksi se tuli aika nopeasti kuntoon kun sai penicillin -kuurin tuolloin. Tammikuussa oli hyvä kun pääsimme tänne Raaseporiin ja maneesitallille. Niinpä olemme maneesissa päässeet treenaamaan ja nyt keväällä myös taas kentällä jossa on enemmän tilaa.
   Talven aikana olen koittanut saada Laten kantamaan niskansa vielä paremmin itse, sekä yrittänyt jumppailla vinoutta pois. Lisäksi olemme treenailleet laukanvaihtoja. Toki paljon muutakin, mutta nuo ovat olleet ne tärkeimmät, isoimmat jutut. Aika hyvin Late on jo alkanut kantamaan itsensä ja laukanvaihdotkin sujuu suurimmaksi osaksi puhtaasti.
   Valmennuksiin en ole kovasti päässyt talvella, ja sitä olisimmekin vailla. Onneksi meitä edes välillä videokuvataan, niin vähän näen itse miten menee, mutta eihän se sama ole kun jos olisi valmentaja. Välillä olen ihan toivoton ratsastaessani, kun ei välttämättä aina tunnu ihan niin hyvältä enkä tiedä miltä se ulospäin näyttää. Onneksi tosiaan on videot, koska yleensä se ei ulospäin kuitenkaan näytä ihan niin pahalta ;) Vaikka kehittämistä tietenkin aina on.
   Late on myös alkanut saamaan aika kivasti massaa ja lihasta. Olen viimeaikoina ihastellut sen kaulaa, kun alkaa olla lihakset siinä rakentuneet oikein. Ehkä se selittäänkin miksi se jo kantaa itsensä suurimmaksi osaksi aika hyvin. Ennen ei vaan kyennyt siihen puutteellisen lihaksiston vuoksi.

Nyt lähiaikoina olen treenannut aika paljon tuon vaativa B:0:n osioita, ja nyt kahtena viimepäivänä olen ratsastanut radan myös kokonaan. En aio kuitenkaan ratsastaa rataa enää ennen kisoja kokonaisuudessaan, tai maksimissaan kerran. Huomaan, että Late ehkä alkaa jo vähän kyllästymään kun aina tehdään melko samaa. Varsinkin laukanvaihdoista huomasin sen. Se ei tee niitä niin hienosti, jos niitä on tehty paljon, vähän sama tulee helposti esiin lisäyksissä. Mutta jos niistä on ollut vähän taukoa, niin sitten tekee tosi innoissaan ja hyvin.

Tässä siis suunnitelma ensi viikolle (jos nyt vain en tule kipeämmäksi...) :

MA  nivelillä melko kevyt ratsastus, perusjuttuja, siirtymisiä, ei vaihtoja, ei lisäyksiä, alku ja loppuverkat eteen-alas, mutta myös lyhyt työskentelyvaihe, jossa katson että ottaa takaosan alle ja kantaa itsensä edestä.
TI  vp
KE  juoksutus naruilla eteen-alas
TO kangilla kunnon ratsastus, radan osioita, mutta myös muita tehtäviä, mahd. vain yhdet vaihdot molempiin suuntiin, vain yksi tai kaksi ravilisäystä
PE kangilla kevyempi ratsastus, käyn läpi lyhyesti radan osioita, mutta ei liikaa. Tarpeen mukaan katson mitä pitää vielä työstää.
LA kisat
SU kevyt ratsastus tai juoksutus eteen-alas

Laitan loppuun vielä videoita meidän lähipäivien treeneistä. Hauskaa, että jotkut kohdat aina onnistuu ja jotkut eivät. Täydellistä suoritusta ei ole vielä tullut... Ja aina ei ole sama kohta mikä onnistuu tai tökkii, nekin vähän vaihtelee.

Tällä videolla käynti on aika jäykkää ja laukannosto tulee liian hitaasti, mutta keskiympyrät keskilaukassa melko hyvin ja varsinkin vaihdot aika kivasti, puhtaasti.


Tässä vähän ravia. Eka sulkutaivutus ei mennyt ihan nappiin, mutta avotaivutus ja toisella yrittämällä myös sulkutaivutus sujui aika mukavasti.


Tässä tämän päiväinen eka yrityksemme radasta. Meni ihan hyvin tuohon vaihtoon asti, mutta Late ei sittenkään halunnut vaihtaa.. paitsi myöhässä kun käskin kovemmin..

Tässä koko rata. Eka vaihto ei tässäkään sujuvasti, ja varsinkaan tuo pysähdys-peruutus ei ihan onnistunut, mutta oli tässä hyviäkin pätkiä kaiketi ;)

Kirjoittakaapa taas kommenttia. Ja peukut pystyyn, että tästä kunnolla tervehtyisin ja pääsisimme kisoihin!!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti