sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Late the kouluhevonen. Vai oliko se sittenkin estehevonen? ;)

Ajattelin tänään kertoa vähän lisää Laten taustasta ja suvusta. 

Ensinnäkin Latehan on rodultaan oldenburg springpferd. Se on tullut Suomeen Saksasta ja sen kasvattaja on Sosath Gerd. 
Sosath on melko kuuluisa urheiluhevosten kasvattaja saksassa. Hänellä on useita menestyneitä kasvatteja.


Laten suku on estesukua ja sen isän isä Landor S on GP-tason estehevonen, joka on myös periyttänyt paljon hyviä estehevosia. Laten omat vanhemmat eivät ole varsinaisesti jalostushevosia, koska sen emällä ei ole muita varsoja ja isälläkin vain yhteensä 4 jälkeläistä.
   Laten isä Lycos on kuitenkin pärjännyt hyvin myös korkealla tasolla estekilpailuissa. 



   Latella itselläänkin olisi kykyjä estepuolelle. Mikäli Laten kroppa olisi täysin kunnossa, siitä olisi ollut varmasti vaikka mihin estepuolella ainakin. Ja mikäli minulta kysytään niin aika pitkälle koulupuolellakin ;) Laten entinen omistaja Nea kisasi Laten kanssa jonkunverran esteillä. 
   Itse keskityn nykyään vallan koulupuoleen, jota monet ovat toisaalta ihmetelleetkin. Eli tosiaan en hyppää juurikaan nykyään sen takia, koska selässäni ja niskassani on sen verran sanomista, että se olisi riski. En myöskään halua hypyttää Latea paljoa, koska silläkin on vähän ongelmia kropassa ja haluan, että se kestäisi koulupuolella mahdollisimman pitkään. Esteratsastus kuitenkin rasittaa enemmän, niin haluan säästää Lateakin. Joskus harvoin kuitenkin hyppäämme pieniä esteitä mielenvirkistykseksi ja jumppailumielessä. :)

Tässä muutama kuva todistusaineistoksi, että Late osaa hypätäkin ;D Kuvissa Laten entinen omistaja Nea. Kolme viimeistä kuvaa on kuvannut Roosa Saarinen, ensimmäisen Rilla Laine.





Miten Latesta sitten tuli kouluhevonen?

No, en tiedä voiko sitä varsinaisesti vieläkään sanoa kouluhevoseksi, koska emme ole vielä päässeet starttaamaan sitä vaativaa kisoissa. Helppoa A:tahan menee periaatteessa hevonen kuin hevonen. Tosin ei siinäkään kaikki pärjää, mutta Laten kanssa olemme pärjänneet hyvin helpossa A:ssa kansalliselle tasolle asti ja tekee harjoituksissa joitakin vaativan liikkeitäkin, niin ehkä sitä voi pikkuhiljaa alkaa kutsua kouluhevoseksi. ;)

Kerran erään valmentajan kanssa juteltiin, että estesukuisista hevosista voi hyvinkin saada kouluhevosia, koska niillä usein on varsinkin hyvä laukka ja voi olla liikettäkin. Sen sijaan kouluhevosista voi olla vaikeampi estehevosta, tosin ei sekään mahdotonta ole.
Näin Latessa heti potentiaalin koulupuolelle sen tahdikkaiden liikkeiden ansioista ja lupaavalta on näyttänyt tähän asti kisaradoillakin. Katsotaan nyt mihin rahkeet riittää.

Minulle Late ei ole estehevonen tai kouluhevonen, vaan paras ystävä, harrastuskaveri ja kilpakumppani.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti