tiistai 6. syyskuuta 2016

Hippomedi koulucup finaali ja vähän muuta

28.8 Sunnuntaina kilpailtiin Paimiossa 2-tasolla Hippomedi koulucup:in finaali, johon on ollut kolme eri osakilpailua ennen finaalia. Olimme Laten kanssa osallistuneet niistä kahteen, joista toisen voitimme toukokuussa. Niinpä pisteet riittivät hyvin finaaliin.
Finaali ratsastettiin puhtaalta pöydältä, eli enää ei aiemmin saaduilla pisteillä ollut merkitystä. Osakilpailut, sekä finaali ratsastettiin helppo A-tasolla. Finaalin ohjelmana oli helppo A:5, eli todella tekninen helppo A ohjelma.
Voittopottina finaalin voittajalle oli tiedossa loimi sekä 300€ rahapalkinto. Köyhä kun olen, niin rahalle todella oli tarvetta. Niinpä nämä kilpailut ovat olleet minulle oikeastaan kauden tärkein kilpailu ja tavoitteena on ollut kokoajan voittaa finaali.

Onneksi pystyin treenaamaan kisoja edeltävät pari viikkoa tosi hyvin ja hyvällä pohjalla. Late oli tuntunut kivalta ja olimme harjoitelleet paljon radan osioita, joten lähtökohdat oli hyvät. Pieni mutta meinasi tulla matkaan, kun muutama päivä ennen kisoja Late onnistui vaihteeksi saamaan pienen haavan jalkaansa. Hoidin kuitenkin sitä niin hyvin kuin pystyin, joten onneksi siitä ei koitunut ongelmaa.
   Niinpä pääsimme kuin pääsimmekin starttaamaan Paimiossa finaalissa. Olin aiemmin myös hieman huolissani, ettei tuo helppo A:5 ole ollenkaan meidän ohjelma, koska siinä tapahtuu niin paljon kaikkea ja varsinkin monta käynnin kautta vaihtoa. Treenasin kuitenkin niitä niin paljon, ettei ne enää ollut ongelma ja pääsin lähtemään kisoihin hyvällä mielellä.
Finaaliin osallistui vain 8 ratsukkoa, mutta kaikki hyviä ratsukoita joten tiesin, että periaatteessa kuka vaan voisi voittaa.

Late oli verkassa kiva. Teki kaikki asiat hyvin ja varmoin mielin lähdin radalle. Radan kulmalla oli kameramiehet, joita Laten piti hieman ensin kytätä, mutta tosi nopeasti se unohti ne ja luotti minuun. Rata sujui niinkuin oli tarkoituskin, ilman rikkeitä ja muutenkin hyvin. Late toimi kuin unelma ja taas sain kokea sen ihanan yhteen hiileen puhaltamisen tunteen. Olin radan jälkeen tosi iloinen ja ajattelin, jossei nyt tule hyvä tulos niin jo on ihme. Tulokseksi saimme 65,62% ja menimme luokan kärkeen. Vielä oli pari ratsukkoa menemättä jälkeeni, joten jännitystä riitti. Varsinkin kun näin viimeisen ratsukon radan. He menivät tosi hienosti, joten tiesin, että he voivat mennä johtoon. En ole pitkään aikaan jännittänyt niin paljoa kuin silloin. Pelkäsin, että viimeinen ratsukko menee ohi, mutta tietenkin toivoin, että Laten kanssa voitamme ja tiesin senkin olevan mahdollista. Onni oli myötä ja niin veimme Laten kanssa voiton kyseisessä luokassa ja samalla koko Cup:issa!! Olin tosi iloinen, koska voittoa tulimme hakemaan enemmän kuin mistään muista kilpailuista. Ykkössija tuli sitä paitsi reilulla kuudella pisteellä, eli selvä voitto.

Lisäksi starttasin samoissa kilpailuissa vielä vaativa B:1 luokassa. Nyt saatoin mennä seuraavalle radalle ilman paineita hyvällä mielellä. En ehtinyt oikeastaan ollenkaan verkata tähän seuraavaan luokkaan, koska se alkoi niin pian edellisen palkintojenjaon jälkeen ja luokassa oli poisjääntejä. Onneksi heti kun pääsin aitojen sisäpuolelle sain tehdä yhdet vaihdot molempiin suuntiin, ja sitten eikun radalle vaan. Late oli myös tällä radalla hyvä. Aavistuksen ehkä väsähtäneempi, ja jouduin välillä korjailemaan, että kantaisi itsensä. Olin kuitenkin hyvin tyytyväinen myös tähän suoritukseen. Tulokseksi vaativasta saimme 63,95%, Ihan hyvät prossat siis. En kuitenkaan uskonut että pääsisimme sijoille, koska luokassa starttasi vielä aika nimekkäitä ratsastajia. Luokassa sijoittui 3 ratsukkoa ja ennen viimeistä ratsukkoa oltiin vielä kolmantena. Olin kuitenkin aivan varma, että tuo viimeinen nimekäs ratsastaja menee meistä ohi. Hänen hevosesa kuitenkin päätti hieman keulia alkutervehdykseen mentäessä jne., joten pääsimme kuin pääsimmekin palkinnoille. En olisi voinut paljoa tyytyväisempi olla näihin kisoihin!!

Mainittakoon vielä, että lisäksi kävin 27.9 vähän lämppäämässä näihin kilpailuihin Teijon 2-tason kisoissa. Sielä starttasimme helppo A:2 luokan tuloksella 63,53% ja voitimme myös tämän luokan!

Aivan mahtava viikonloppu! Kiitos kaikille asianosaisille ja varsinkin reippaille hevosenhoitajille! Aina ei voi voittaa, mutta kylläpä maistuu makealta kun välillä edes voittaa! :)

Olen tilannut meidän radat haven:ilta, joten postaan ne myös teille nähtäväksi heti kun saapuvat.

Vielä olisi parit kisat meillä edessä tällä kaudella. Tsemppiä myös kaikille muille loppukauteen!

Hän osaa ottaa hienoja kuvia ja nopea palvelu! :)