torstai 15. syyskuuta 2016

Kaikenmoista mennyttä ja ajankohtaista

Videomateriaalia Paimion kisoista 28.8

Tässä ihan ensiksi nämä videot Paimion kilpailuista, jotka lupasin tänne linkittää. Vaihteeksi taas totesin kuinka hyviä ja opettavaisia nuo videot ovat. Aina ei kuitenkaan tunne ole ihan sama kuin miltä ulos näyttää. Esimerkiksi tuossa helpossa A:ssa Late tuntui tosi hyvältä ratsastaa, pehmeältä, kevyeltä, tahdikkaalta jne. kokonaisuudessaan helpolta. Videolta näkyy, että se kuitenkin hieman painaa niskan välillä alas ja voisi olla aktiivisempi. Myös suu on hieman levoton, mikä on ollut Laten onglema jo pidempään. Muuten kuitenkin meni mukavasti ja teknisesti suoritti suurimmaksi osaksi hyvin. Vaativan rata näytti melko samalta miltä tuntuikin.

Helppo A:5

Vaativa B:1


Estekilpailuissa 7 vuoden tauon jälkeen

Kaikenlaista on ehtinyt tässä pienessä ajassa tapahtua, sillä niinkuin otsikko kertoo, osallistuin Laten kanssa estekisoihin! Olen jo pitkään suunnitellut osallistuvani meidän oman tallin 1-tason kisohin, mutta aina ennen on ollut koulukisat samaan aikaan muualla tai jotakin etten ole voinut osallistua. Nytkin mietin, että kannattaako osallistua sillä estekisa oli lauantaina 10.9 ja kouluratsastuksen aluemestaruudet sunnuntaina 11.9. Päätin kuitenkin osallistua, koska koulukiemurat ovat sujuneet ihan hyvin ja ei kai se haittaa että edellisenä päivänä hyppää kun esteetkin ovat niin pieniä. Onpahan Latellakin sitten iloinen mieli estehyppelöiden jälkeen lähteä koulukisoihin seuraavana päivänä.
Starttasimme niinkin huimassa luokassa kuin 60cm. Viimeksi starttasin vuonna 2009 metrin luokassa. Late on tainnut startata myös metriä, mutta sillä ei taida olla ihan niin pitkä tauko kuin minulla. Jokatapauksessa en ole nykyään  kovin paljoa esteitä treenannut. Silloin tällöin yksittäisiä tai paria, kolmea estettä, korkeuskin n. 70cm. Välillä myös erilaisia puomi- ja kavalettiharjoituksia ollaan menty. Kokonaista rataa ei oltu hypätty yhdessä kertaakaan ennen kisaa :D Eli tässä tuli nyt aika monta syytä minkä takia osallistuimme näin pieneen luokkaan.


Late oli tosi kiva ja rento verkassa. Myös varsinainen suoritus alkoi hyvinkin rauhallisesti ja rennosti.. Vähän jopa jouduin herättelemään Latea kakkosesteelle. Sille tuli hyvä hyppy. Laukka ei kuitenkaan vaihtunut esteen päällä ja hetki jatkettiin ristilaukassa.. En tiedä johtuiko siitä vai jostain muusta, mutta Late päätti kieltää kolmosesteelle. Saattaa olla että johteena ollut lehmienkuva vaikutti myös asiaan. En kuitenkaan ollut yhtään varautunut kieltoon, koska Late on aina hypännyt kaiken mitä eteen olen pistänyt. No, ei muutakuin uusi lähestyminen ja tällä kertaa ratsastin aika napakasti. Loppurata meni siis ihan hyvin kun aloin vaan ratsastamaan vähän terävämmin. Toiseen vaiheeseen ei tietenkään kiellon vuoksi päästy, mutta olin silti tyytyväinen rataan. Niin vähän ollaan esteitä nykypäivänä harjoiteltu, että siihen nähden meni hyvin. Meillä oli myös tosi kivaa, ja meikäläiselle tuli taas vähän kipinä hypätä ;)Kuten kuvasta näkyy niin koulusatulalla hyppäsin. Itseasiassa tuo koulusatula ei edes ole hullumpi hypätä, mutta toki siinä alapohje pääsee hieman hypyissä heilahtamaan eikä ole niin tuettuna, kuten tuosta viimeisestä kuvasta näkyy. Kivaa oli jokatapuksessa, meillä molemmilla! Alla vielä video suorituksestamme:


Tässä voisinkin esittää samalla haasteen kaikille kouluratsastajille; menkääpä välillä myös estekisohin ;)


Aluemestaruudet Lohjalla

Tosiaan sitten estekisojen jälkeen heti seuraavana päivänä suunnattiin Etelä-Suomen aluemestaruuksiin. Tällä kertaa ei menneet kisat ihan putkeen. Täytyy heti sanoa, että vika ei ollut ollenkaan estekisojen, sillä Late oli verkassa tosi kiva! Verkka oli maneesissa, joten vilkuilin menoamme myös isoista peileistä. Late näytti tosi hyvältä. 
Mutta mitä tapahtui sitten? En itsekään ole ihan varma, mutta taisin verkata vähän liikaa. Late on nyt muutenkin ollut aika väsynyt loppukaudesta, niin lyhyempi verkka (lämpimässä maneesissa) olisi varmasti ollut parempi. Jostain syystä kuitenkin jatkoin verkkaamista vaikka Late oli jo hyvä. Yhtäkkiä sen energiat vaan katosivat ja se alkoi painaa kädelle. Yritin vielä korjata asiaa ennen suoritusta, mutta eipä ollut enää mitään tehtävissä. Late ei vaan yksinkertaisesti reagoinut vaikka koitin korjata sitä eteen ja ylös. Eipä olla vähään aikaan noin huonoa suoritusta tehtykään. Olin jopa vähällä keskeyttää. En kuitenkaan ole keskeyttäjä tyyppiä joten sisulla vedettiin loppuun asti. Olo radan jälkeen oli kyllä sellainen, että olisin voinut vaikka vajota maan rakoon. Ohjelmana oli vaativa B junioreiden esiohjelma. Tulokseksi saimme 59,2%. Ihan oikeudenmukainen tulos. Jopa olisimme voineet saada huonommat prosentit. Ihme kyllä tuolla tuloksella sijoituimme tasantarkkaan luokan puoliväliin eli 15/30. Eipä näistä kisoista muuta kerrottavaa.

Vielä olisi tarkoitus startata Laaksolla II-tason kisoissa tulevana lauantaina. Olen nyt kuitenkin vähän flunssainen, joten saa nähdä päästäänkö lähtemään. Toivottavasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti