sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Kaarina Dressage Weekend

18.-19.6. kisasimme Laten kanssa otsikon mukaisissa kisoissa. Olimme olleet siis sitä edellisenä viikonloppuna Hämeenlinnassa (Rengossa) kisoissa ja väliviikon vietimme Tammelassa.
Tammelassa olessamme olin alkuviikon edelleen melko flunssaisessa kunnossa, mutta torstaina pääsin kuitenkin valmennukseenkin. Pitkästä aikaa siis olimme Pilvi Tuomisen silmien alla. Hän siis valmensi meitä silloin kuin asuin Tammelassa ja Late asui hänen tallillaan pari talvea, ja nytkin sen viikon minkä vietimme Tammelassa Late oli siellä. En nyt mene sen enempää valmennukseen, mutta antoisaa oli ja saimme hyviä vinkkejä. 

(c) Henni-Leena Helenius

Jostain syystä Late vaikutti vähän stressaantuneelta Tammelassa, vaikkei siihen oikeasti ollut mitään syytä. Luulen että Late on vain niin herkkä muutoksille. Tiedän siitä, että stressasi, kun välillä vapisi ja piti usein vatsaansa "vinttikoiramaisesti" jännittäen sitä. Lisäksi välillä oli melko rauhaton, eikä syönyt ihan yhtä hyvin kuin kotona. Mittasin lämmön varoiksi melkein joka päivä, mutta se oli ihan normaali, eli senkin takia veikkaan että stressistä kysymys..

Jokatapauksessa lauantaina strattasimme puoliltapäivin Tammelasta kohti Kaarinaa. Luokkana oli 2-tason helppo A:4, joka oli Hippomedi koulucup:in osakilpailu. Koska olin ollut flunssassa, niin en ihan hirveästi ollut ratsastanut radan osioita, saatiinkaan rataa läpi. Sen sijaan olin keskittynyt enemmän vaativa B FEI:n junioreiden esiohjelman harjoitteluun, joka oli luokkana sunnuntaina.
  Ajattelin vähän liiankin rennosti, että kyllä tuo heppo A menee "tosta noin vaan". 
Heh, sanonpa vaan, että koskaan ei kannata ajatella noin, sillä eipä mennytkään rata putkeen ollenkaan. Late oli ihan ok verkassa, mutta radalla se tuntui ihan oudolta. Ei ollut ollenkaan oma itsensä, vaan löysä, täysin vailla energiaa, eikä tällä kertaa tullut ollenkaan sitä yhteen hiileen puhaltamisen tunnetta. Lisäksi itse meinasin unohtaa radan... Suorituksen jälkeen ajattelin, etten tule saamaan edes 60% tuolla menolla... Mietin myös seuraavan päivän startin peruuttamista, koska Late ei vaikuttanut oikein omalta itseltään. Päätin kuitenkin vielä miettiä asiaa, koska osittain tämän päivän huonon suorituksen syynä olin myös minä, koska ajoitin verkan vähän huonosti, joten Late saattoi ainakin osittain senkin takia väsyä radalle.
   Tulokseksi saimme odotettua paremman 63%, mutta jäimme odotetusti luokan puolenvälin alapuolelle. Onneksi Kivanc otti radan myös videolle, koska onnekseni meno ei kuitenkaan näyttänyt niin hirveältä miltä se tuntui!



Seuraavaksi yöksi Late pääsikin kotiin Billnäsiin. Late olikin heti kuin kotonaan, söi hyvin ja vaikutti muutenkin normaalilta. Päätin siis lähteä kisoihin myös sunnuntaina jolloin tosiaan 3-tason kisat, luokkana va B, junnujen esiohjelma. 

Tällä kertaa tiesin, että meno ei saa olla samanlaista kuin lauantaina, tai muuten tulee tosi huono tulos ja jää pahamieli.. Niinpä koitin ajoittaa verkan tarkasti ja työstää hevosta mahdollisimman hyvin läpi. Tällä kertaa onnistuimme huomattavasti paremmin kuin lauantaina. Edelleenkään Latella ei ollut sitä oikeanlaista "latautuneisuutta", eikä tosiaan tullut mitään "flow-fiiliksiä" mitä useimmiten Laten kanssa radalla on tullut, mutta saimme rikkeettömän ja tasaisen suorituksen, eikä meno tuntunut tosiaankaan niin tuskaiselta kuin edellispäivänä. Olin siis paljon tyytyväisempi radan jälkeen. Tulos oli oikein positiivinen, sillä saimme 63% ja suht lähelle sijoitustakin pääsimme, sillä olimme toisia ei sijoittuneita. Onneksi siis lähdin myös sunnuntaina, jotta suuhun jäi hyvä maku ennen pientä kisataukoa. Näillä näkymin seuraavat kisat siis vasta elokuun alussa.



Haluan vielä kehua kisapaikkaa ja järjestäjiä, sillä kaikki sujui todella loistavasti. Oli myös mahtavaa päästä hienojen tuomareiden arvosteltavaksi, sillä mm. Tiina Karkkolainen ja Paula Nysten arvostelivat viikonlopun aikana. Kaikilla tuomareilla oli ihanan positiivinen arvostelutapa, vaikka toki antoivat sitä korjaavaakin kommenttia.

Tässä vielä lisää kuvia kilpailuista:

(c) Laura Haaksiluoto


(c) Laura Haaksiluoto

(c) Henni-Leena Helenius

(c) Henni-Leena Helenius




Ja vielä linkit videoihin. Ensin hieman epäonnistunut lauantain rata ja sitten kahdessa osassa (teknisten ongelmien vuoksi) sunnuntain rata:







2 kommenttia:

  1. Hei! Eksyin sattumalta blogiisi ja kahlasin sen kokonaan läpi yhdeltä istumalta. Todella helppolukuista tekstiä, jota on miellyttävä lukea pitkiäkin pitkiä, postausten pituus miellyttää itseäni, varsinkin kun niitä täplittävät laadukkaat kuvat, joita löytyy joka postauksesta! Myös videot ovat plussaa lukijalle. Myös postauksia on tullut mielestäni sopivaan tahtiin. Erityisesti postaus, jossa annoit vinkkejä laiskan hevosen ratsastamiseen oli todella hyödyllinen ja onnistunut. Muutenkin mukava päästä seuraamaan ammattilaisen kirjoituksia ja kisakokemuksia. Myös ulkoasu on todella siisti, selkeä ja kivan värimaailman omaava.

    Nuo vinkkipostaukset olisivat jatkossakin mukavia ja olisi myös mukava kuulla henkilökohtaisia lempitehtäviäsi. Myös valmennus- ja kisapostaukset ovat mkivoja, koska kerrot suoraan, jos on mennyt vähän huonomminkin.

    Ainut mitä en harmikseni löytänyt, oli lukija palkki! Olisin muuten liittynyt ehdottomasti lukijaksi. Sen puuttuminen saattaa myös vaikuttaa siihen, että ihmisiltä menevät postaukset ohi, kun niitä ei näy Bloggerissa.

    Jään ehdottomasti seurailemaan! Jatka samaan malliin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon palautteesta, se on oikein tervetullutta! Kiva kuulla, että olet viihtynyt blogissani. Yritän saada lisättyä lukijapalkin ja syksymmällä kun kisakausi loppuu ehdin varmasti postaamaan taas myös "vinkkipostauksia" yms. :)

      Poista