tiistai 14. kesäkuuta 2016

Rengon kisat

Kesälomani alkoi viime lauantaina, ja jo pitkään olin suunnitellut reissua Tammelaan Laten kanssa. Reissuun kuuluu myös muutamat kilpailut. Hetken jo mietin tuleeko suunnitelmista mitään, sillä jouduin flunssan kouriin muutamaa päivää ennen lähtöä. Kuumetta ei kuitenkaan ollut, mutta kova kurkkukipu, räkätauti, vetämättömyys ja lopulta yskä... Tahdonvoimalla päätin kuitenkin perjantai-iltana töiden jälkeen lähteä kohti Tammelaa, ja viikonloppuna molempina päivinä kisoihin Renkoon.



Monesti tuon viikonlopun aikana tuli mietittyä, että onko tässä koko hommassa mitään järkeä, kun olo oli melkoisen voimaton ja räkäinen. Mutta niinkuin sanottu, horoskooppini härkä tulee esiin tällaisissa tilanteissa, että kun jotain olen päättänyt niin se pitää, jossei sitten ihan kokonaan taju lähde.


Lauantaina strattini oli vasta iltapäivän puolella, joten laittelin Laten aamupäivällä valmiiksi. Kuntoonlaitossa voimani pikkuhiljaa hupenivat ja matkalla olin lähellä nukahtaa rattiin. Onneksi tallilta jossa Late on Tammelassa ajaa Renkoon vain 45 minuuttia ja siskoni Emma lähti myös auttamaan kisohin, niinpä pysyin hereillä. Olimme ajoissa perillä, joten katselimme muutamat suoritukset, ennenkuin aloimme laittelemaan Latea kuntoon. Mielestäni muiden suoritukset näyttivät melko hyviltä, joten taas mietin, että kuinkahan tässä käy.. Tähän väliin kerrattakoon, että luokkana oli taas vaihteeksi Vaativa B:0 ja kyseessä 2-tason kisat.


 Verkassa onneksi hieman piristyin ja voimistuin, mutta verkkasin kuitenkin aika kevyesti ja kävelin usein, jotta sitten jaksaisin radalla. Late tuntui onnekseni melko hyvältä ja pehmeältä. Radalla en pystynyt antamaan kaikkeani, mutta onneksi Latella oli hyvä päivä, joten hän hoiti homman kotiin. Rikkeitä ei tullut (paitsi alkutervehdyksestä hieman karkasi, koska tuomari alkoi kai puhua sihteerille juuri silloin jotain, ja luulin että se puhuu minulle ja pasmat meni sekaisin...), ja laukka-ohjelma oli mielestäni erityisen hyvä. Ravissa olisi voinut olla hieman lisää aktiivisuutta, mutta jos ratsastaja ei pysty olemaan kovin aktiivinen, niin miten sitä voisi vaatia hevoselta. Olin siis tyytyväinen suoritukseen, vaikken radan jälkeen tiennytkään vielä mihin se riittää. 
Melko pian suoritukseni jälkeen kuulutettiin tuloksemme 64,8% ja menimme tällä tuloksella toiselle sijalle. Luokassa ei ollut enää montaa ratsukkoa jäljellä ja pidimme kakkossijan loppuun saakka.
   Hyvin meni siis tämä lauantai päivä kaikesta huolimatta!


Sunnuntaina oloni ei ollut juurikaan parempi kuin edellisenä päivänä. Lisäksi Late oli hieman outo ennen lähtöä, sillä se vapisi koko kropastaan. Karsinassaan se ei sitä tehnyt ja söi ihan normaalisti, mutta käytävällä juuri ennen lähtöä vapisi. Mittasin lämmön ja se oli normaali. Lihaskramppeihinkaan ei pitäisi olla mitään syytä. Päätin siis kuitenkin lähteä. Lastauksessa Late pelleili, ei olisi halunnut mennä koppiin ja matkallakin oli välillä rauhaton. Tämä ei ole ollenkaan normaalia Latelle, sillä hän menee yleensä suoraan koppiin ja matkustaa tyytyväisesti ja rauhassa. Kopissa kuitenkin alkoi syödä heinää, joten ei se kovin kipeä voinut olla. Kisapaikalla Late käyttäytyi taas aivan normaalisti, ei vapinaa, ei mitään. Ratsastaessakin täysin normaali. Ehkäpä se oli joku stressireaktio, nyt kun ollut kaikenlaista ja eri paikoissa olemista tämä vkonloppu. Toivon, ettei Late nyt kuitenkaan liikaa stressaisi..

Oli hieman "korkea vaihto takaa" niinkuin tuomarikin sanoi, joten olen hieman irronnut satulasta :D Tai sitten vaan sisäinen pieni esteratsastaja nostaa päätään :D
   No aika pian menin verkkaamaan ja tällä kertaa varasin hieman enemmän verkka-aikaa ja ratsastin napakammin verkassa, koska ohjelma oli vaativampi (FEI junioreiden esiohjelma, vaativa B) ja kyseessä 3-tason kisat. Liekö sitten hyvä vai huono asia, että satsasin niin paljon verkkaan, koska radalla vähän väsyin ja happi meinasi todella loppua kesken.. Late oli ihan ok, mutta olisi saanut olla taas vähän aktiivisempi ja takajalat alla. Toinen tuomari olisi toivonut myös enemmän liikettä ja lennokkuutta. Yksi rike radalla tuli, kun jostain syystä ekassa vaihdossa Late vaihtoikin vähän usemman kerran tai jotain...:D Olin kai vähän turhan napakka siinä.
Muuten rikkeetön ja suht tasainen suoritus. En osannut yhtään arvioida tulostani, mutta ajattelin ja toivoin, että vähän yli 60%. Niinhän se toinen tuomari antoikin 61, 3%. Olin hänen kanssaan samoilla linjoilla ja tähän tulokseen olisin ollut jo hyvin tyytyväinen. Valitettavasti kuitenkaan toinen tuomari ei tykännyt meistä ja antoi vain 57, 5%, jolloin lopputuloksemme oli siis 59,4% ja häntäpäähän sijoituttiin. En siis ole tyytyväinen lopputulokseen, mutta suoritukseen ilman sitä rikettä olen melko tyytyväinen varsinkin olosuhteisiin nähden. En siis heitä kirvestä kaivoon vaan treenit jatkuu ja kohti seuraavia koitoksia...
  Nyt ensin kuitenkin aion ottaa rennosti ja levätä, sillä flunssa ei meinaa ottaa hellittääkseen..:( Toivottavasti kuitenkin ensiviikonloppuun mennessä olisimme taas tikissä, sillä silloin olisi tarkoitus kisata Kaarina Dressage Weekendissä molempina päivinä.

Tyytyväiset

Lauantain kunniakierrokselta

Tässä vielä video lauantain suorituksesta. Sunnuntailta ei valitettavasti ole videota.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti