sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Videoita

Tänään sain pitkästä aikaa Kivancin kuvaamaan ratsastustani Latella.
Minulla oli viikonloppu vapaata töistä joten olin Tammelassa perjantain ja lauantain. Perjantai oli Latella vapaa ja eilen Maria (Laten hoitaja) juoksutti sen eteen-alas.
   Tänään oli tullut lunta, joten aloitin ratsastuksen kentällä vaihtelun vuoksi. Keli oli kuitenkin plussan puolella, joten pohja alkoi mennä vähän loskaiseksi eli ei ollut kovin pitävä. Niinpä vain kävelin ja kevensin siinä hetken ja sitten siirryin maneesiin. Vaihtelun haku jatkui maneesissa, kun sielä oli tehty kavaleteista suhteuttu linja niin otin sitten verkkalaukkaa niillä. Välillä lyhensin laukkaa ja tulin 7 askeleella, välillä isommassa laukassa 6 askeleella. Late meni kavaletit oikein mallikkaasti ja askeleet oli melko helppo säätää.

Sitten koitin alkaa työstää vähän enemmän, tein lähinnä avoja ja sulkuja ravissa ja laukassa, sekä muutamat lisäykset ja vaihdot. Pääpaino avoissa ja suluissa. Suurimmaksi osaksi onnistui oikein kivasti, tosin parit epäonnistumisetkin mahtuu mukaan. Late oli tänään ihan ihmeen rento ja rauhallinen ratsastaa. Mietin hetken, että ratsastanko edes Latella, kun ei ollut ollenkaan oma itsensä, niin "löysä" se oli Lateksi. Mutta oli tosi kiva ratsastaa sitä kun se vaan mennä jolkotteli letkeästi ja rennosti, kuitenkin pääsääntöisesti kantaen itsensä. Eikä nähnyt mörköjä!

Itselläni oli hieman hakemista asennon kanssa kun en ole pariin päivään paljoa liikkunut. Nykyään meillä on myös ongelmana vinous, joka varmaan on lähtösin minusta, kun istun vähän vinossa, niin tottakai hevonenkin alkaa poikittamaan.. Muutenkin saisin istua vähän ryhdikkäämmin, mutta tuo suoruus on nyt ainakin pakko löytää! Onneksi tiedostan ongelman, niin ehkä sille on helpompi alkaa tehdä jotain...

Tässä muutama video. Kännylaatua, valitan. Mutta kyllä niistä vähän näkee missä mennään. :)









¨

Kommenttia saa laittaa tulemaan. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti