sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Reilu viikko treeniä takana...ja paljon vielä edessä ;)

Vihdoin olemme olleet molemmat kunnossa Laten kanssa *koputtaa puuta*.
Kaviopaise siis tuli kuntoon heti kun se avattiin ja pidettiin siinä muutama päivä haudetta.

Nyt reilun viikon verran Late on siis liikkunut jo normaalisti. Aloittelin liikutuksen silloin viime viikon lauantaina juoksuttamalla, ja Maria on käynyt ratsastamassa sillä sen 2 kertaa viikossa, niinkuin yleensäkin.
Sen lisäksi olemme käyneet treenaamassa lumihangessa, nyt kun lunta vihdoinkin on ja sitä kun ei tiedä milloin se taas sulaa...luultavasti pian, koska ovat luvanneet vesisadetta ylihuomiselle.
Niinpä olen käyttänyt hyväkseni tämän lumisen ajan, ja kaikki muut ratsastuskerrat jolloin itse olen ratsastanut olemme olleet hangessa, paitsi viime viikon tiistaina menin maneesissa. Jessicalla oli sielä mukava puomi-kavaletti harjoitus jota sitten innostuin menemään. Lopuksi menin kyllä ihan kunnon kouluratsastustakin. Late on ollut nyt taas kovin energinen ja nähnyt vähän enemmän mörköjäkin, niinkuin yleensäkin talvisin.
Hangessa Late käyttäytyi pitkään hyvin, mutta tänään kun meitä oli sielä useampi ja yksi ratsukko lähti välillä kauemmaksi, niin Latella sitten meni kuppi nurin. Jumitti paikalleen hyppi pystyyn ja koitti kääntyä. Onneksi aina välissä oli sujuviakin pätkiä ja Late oli oikein aktiivinen ja otti takajalat alle ;) Aiemmat kerrat kun olemme olleet hangessa, on mukana ollut vain yksi toinen ratsukko ja olemme olleet suht lähekkäin kokoajan, niin Late on menny tosi nätisti. Tänään tosiaan stressaantui ihan kunnolla ja oli tosi hikinenkin ratsastuksen jälkeen. Toivoisin, että huomenna pääsisin vielä hankeen niin jäisi vähän parempi maku suuhun tuosta hankihommasta, kun tosiaan näyttää siltä, että kohta ne lumet sulaa.

Hankitreeni ja kavalettitreeni ovat hyviä juttuja myös kouluratsastuksen kannalta, varsinkin kun Latella ei ole mikään maailman aktiivisin takaosa, niin se auttaa aktivoimaan niitä takajalkoja. Lisäksi molemmat ovat hyvää lihastreeniä ja myös vaihtelua hevosen (ja ratsastajankin) pääkopalle.

Tänään Kristina oli kuvaamassa menoamme kauniissa lumisissa maisemissa, tässä otoksia:


Kääk, mihin se yks kaveri nyt lähti???!!!!

pirtsakkana..



jo nousee takajalat..:)





Kiitos Kristina kuvista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti