sunnuntai 30. elokuuta 2015

Koivumäki Dressage Weekend (osa 2)

Tässä vihdoista viimein tämä toinen osa Salon kisoista jotka olivat jo 9.8.



Sunnuntaina siis osallistuimme Koivumäessä 3-tason kilpailuun ja luokkana oli vaativa B:1.
Tämä oli siis debyyttimme kansallisen tason vaativassa luokassa. Tiesin, että taso on siis heti kovempi kun siirrytään kansalliseen kisaan. Tavoitteena oli kuitenkin saada ainakin se 60%, mielellään yli, ja ettei nyt aivan häntäpäässä tuloslistalla oltaisi.





Late tuntui ihan kivalta verryttelyssä, eteni kivasti ja oli hyvä edestä. Ajoittain suu olisi voinut olla rauhallisempi, mutta kantoi itsensä ihan kivasti ja kevyenä. Tällä kertaa sain juuri sopivan verkankin tehtyä, niin että Late ehti vertyä, muttei kuitenkaan väsähtänyt.

Suoritus alkoi oikein mukavasti, oli kiva fiilis ratsastaa. Valitettavasti radan edetessä loppussa tuli pari kallista rikettä. Ensimmäinen vaihto tuli aivan liian myöhässä, koska Late ei ollutkaan aivan kuulolla, eikä vaihtanut silloin kuin pyysin. Onneksi sentään saimme tehtyä vaihdon lävistäjälinjan aikana ja se oli kaikesta huolimatta puhdas. Mutta, koska vaihto oli rutkasti myöhässä tuli siitä numeroiksi 5 ja 5,5.
Lisäksi rikkeet tuli viimeisessä siirtymisessä raviin, jonka piti tulla C:ssä, ja siitä olisi pitänyt jatkaa lävistäjä lisätyssä ravissa. Late ei vain kertakaikkiaan halunnut siirtyä raviin! Yleensähän se kuuntelee istuntaa hyvin ja tulee pienestä avusta raviin, mutta nyt ei tullutkaan ja olin vähän hämääntynyt. Ja koska siirtyminen ei onnistunut ajoissa meni se viimeinen listätty ravikin piloille, koska Late halusi siinä vain nostaa laukkaa ja rikkoikin jopa kaksi kertaa laukalle. Onneksi tuo raviinsiirtyminen ja lisätty ravi ovat pöytäkirjassa samassa arvostelukohdassa, eli se vaikutti vain yhteen numeroon. Siitähän tuli sitten neloset molemmilta tuomareilta. Tosi harmittavat nuo rikkeet, mutta toisaalta radassa oli oikein sujuviakin kohtia, joten olin muuten suoritukseen tyytyväinen.




Seiskoja tuli keskiravista ja lisätystä laukasta, muuten numerot olivat aikalailla 6 ja 6,5. Kuuliaisuudessa toinen tuomari verotti pisteitä, joka oli ihan oikein, koska tosiaan Late ei niissä muutamissa kohdissa ollut aivan kuuliainen.

 Lopputulos oli tasan 60% ja olin siihen tyytyväinen, koska tulivat nuo verottavat rikkeetkin. Tuloslistalla olimme 19./32. Kokonaisuudessaan ihan jees ensimmäiseksi vaativaksi kansalliseksi, mutta tottakai nuo rikkeet harmittaa, koska ilman niitä olisi tulos ollut aika paljon parempi..



No taas ollaan yhtä kokemusta rikkaampia ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin! :)







Tässä vielä video päivän suorituksesta:


Kaikki tämän postauksen kuvat on ottanut Annika Mäki. Suuret kiitokset hänelle onnistuneista otoksista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti