keskiviikko 26. elokuuta 2015

Kesä Riilahdessa

Aikomuksenani oli kirjoittaa ennen tätä postausta toinen osa Koivumäki Dressage Weekendistä, mutta koska en ole vielä saanut kuvamateriaalia itselleni niin päätin julkaista nyt ensin tämän postauksen.

Maastonvetoa luottopolle Leon kanssa

Tosiaan lähes kaikki hevoset Billnäsistä muutti kesäksi Bromarviin, tuonne ihanan kauniiseen saaristoon Riilahden kartanon maille. Siellä oli aktiivinen leirikesä, järjestimme 10 varsinaista kesäleiriä ja lisäksi viikonloppuleirejä. Leirien jälkeen opetushevoset saivat lomailla pari viikkoa.
Itse olin kahdelta leiriltä pois, muuten olin mukana toiminnassa. Myös Late asui Riilahdessa kesäkuun lopusta yli elokuun puoleenväliin.
Itse ajoin osittain kotoa töihin Riilahteen ja osittain yövyin siellä. Heinäkuun asuin lähes kokonaan Riilahdessa.


Myös uittoreissussa ratsastin itse kerran - Leolla <3


Kesällä työnkuvaani kuului lähinnä tuntienpito ja suunnittelutyö. Lisäksi vedin jonkinverran maastoja, pidin teoriatunteja ja muuta ohjelmaa leiriläisille. Loppukesästä tein myös vähän tallia ja ratsastin enemmän. Fyysisesti kesällä työ oli minulle kevyempää kuin arkena, mutta henkisesti ehkä hieman rankempaa. Tykkäsin kuitenkin kovasti, kun vain pääsin sisälle toimintaan. Alussa oli hieman haastetta, kun leiriläisiä yhdellä leirillä oli aina 24. Meillä kun aikoinaan oli 8-10 leiriläistä omassa ratsastuskoulussa, niin on hieman erilaista kun on noin monta leiriläistä :D

uittotunnelmia



Hevosille tuo kesä on todella kiva, vaikka tunteja niille tulee enemmän, mutta niiden työ on kovin vaihtelevaa, sillä Riilahdessa maastoillaan myös paljon ja maastot ovat aivan mahtavat! Lisäksi siellä hypätään maastoesteitä, ja ratsastetaan nurmikentällä. Leireillä käydään myös uittamassa hevosia meressä, joka on oma elämyksensä ratsastajille ja hevosille mukavaa vaihtelua.
Hevoset myös laiduntavat Riilahdessa.

Nämä on niitä ihania metsäpolkuja, joilla ratsastaessa sielu lepää.
Itsekin jopa nautin maastoilusta Riilahdessa, vaikka tunnetusti olen hieman arka maastoilija, enkä siitä yleensä saa mitään erityisiä kiksejä. Riilahdessa kuitenkin pääsääntöisesti oikeasti nautin maastoilusta, varsinkin niillä ihanilla metsäpoluilla ihanalla ilmalla. Varsinkin Leolla ;)

merimaisemat

Oman jännityksensä Riilahdessa toi se, että sielä kummittelee...:p Onneksi minun kesä-asuntoni oli uuden navetan päädyssä, niin siellä ei tarvinnut pelätä ;)

treenailua Viivillä



Nyt tällä viikolla opetushevoset ja osa yksityisistä on muuttanut takaisin Billnäsiin ja pikkuhiljaa lähtee arki taas pyörimään. Kesä Riilahdessa oli kivaa vaihtelua, mutta ihan mukava on myös palaava arki!

Kiitos vielä kaikille ihanille ihmisille Riilahdessa!

2 kommenttia:

  1. Teidän kesäleirit oli aikoinaan parasta mitä heppatyttö kesästä saattoi toivoa!! :D Ihan parhaita muistoja yli kymmenen vuoden takaa... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Välillä itsekin haikein mielin mietin niitä ihania menneitä kesiä <3 :)

      Poista