torstai 23. heinäkuuta 2015

Kisat Turussa

Sunnuntaina 19.7 osallistuimme Turussa Artukaisissa 2-tason kisoihin.
Osallistuimme Laten kanssa luokkiin helppo A:2, sekä vaativa B:1. Vihdoinkin siis Laten ensimmäinen vaativa ohjelma. Mietin, että miten Late mahtaa reagoida kun menemmekin kaksi luokkaa, koska yleensä menemme vain yhden. En tehnyt kovin pitkiä verkkoja ja ratsastin ensimmäisen radankin hieman "säästellen". Niinpä Late jaksoi oikein hyvin. Oli oikeastaan paljon paremman tuntuinen toisella radalla.


Tosiaan ensimmäisenä oli vuorossa Helppo A:2, meille kovin tuttu ja sopiva ohjelma. Päätin ratsastaa tämänkin luokan kangilla, koska vaativa piti tietenkin jokatapauksessa ratsastaa niillä, niin en viitsinyt alkaa vaihtelemaan. En ole koskaan ennen startannut Latella kangilla, mutta nyt se oli tehtävä. Jotenkin itse aina mieluummin ratsastaisin nivelillä ja vähän vierastan kankia, kun en ole niin hyvä ratsastamaan kaksilla ohjilla. Pakko kuitenkin vaan totutella niihin, jos ja kun enemmän vaativaakin alamme menemään. Ensimmäinen ongelma kankiohjien kanssa tulikin heti alkutervehdyksen jälkeen kun koitin saada ohjia takaisin oikeaan käteen, eikä ohjat meinannut mennä oikeista väleistä :D No, onnekseni tuomari ei sitä huomannut ja ilmeisesti aika hyvin meni sisääntulo noin muuten, koska saimme siitä peräti kasin!
Muuten ohjien kanssa ei ollut ongelmaa ja muutenkin Late kulki aika tasaisesti ja kivasti läpi radan. Saimme rikkeettömän suorituksen ja radasta jäi ihan hyvä fiilis. Toki olisi voinut olla taas hieman kevyempi edestä, mutta ei se nytkään huono ollut.
Saimme tuon kasin lisäksi yhden 7.5, joka tuli väistöstä oikealle. Toinen tuomari antoi useammasta kohdasta seiskaa, toinen vain pari. Viitosella alkavia numeroita ei ollut kuin yksi ja se oli toiselta tuomarilta käynnin kautta laukanvaihdosta.
Lopputulos tästä luokasta 64,05% ja sijoitus 2./18. Toinen tuomari olisi laittanut meidät voittoon. Hetken jo ajattelin, että saammeko vihdoin sinivalkoisen ruusukkeen, mutta se jäi kuitenkin 2,5 pisteen päähän. Olen kuitenkin kovin tyytyväinen tuohon kakkossijaankin.



Late sai odotella vajaa parituntia trailerissa, kunnes laitoimme sen kuntoon palkintojenjakoa varten ja siitä jatkoin suoraan verkkaamaan vaativaa varten. Kävelin aika paljon, koska oli melko paljon aikaa, enkä halunnut väsyttää Latea. Tein muutamat avot ja sulut, lisäykset ja vain yhdet vaihdot molempiin suuntiin.

Late tuntui oikein kivalta toisella radalla, tuntui jo kevyemmältä edestä ja kantoi mielestäni paremmin. Toki aina tuomarit siitä muistuttelevat, että takajalat alle ja niska ylemmäs ;) Avot ja sulut tuntuivat helpoilta ja melko tasasilta. Myös lisäykset sujuivat hyvin, sitä yhtä lukuunottamatta, kun joku viisas ihminen tuli liehuva sadetakki päällä hakemaan pöytäkirjoja kesken meidän suorituksen ja Late tietenkin pelästyi ja siitä kohdasta pisteet alas.
Vaihdot olivat puhtaat, mutta ensimmäisessä olisi saanut kantaa paremmin edestä. Toinen vaihto oli mielestäni tosi sujuva.
Seiskoja tuli harjoitusravipätkästä, keskiravista, avosta vasemmalle, harjoituslaukasta. Vaihdoista tuli 5½,6, 6½, 6½, eli ei hullummin. Säikähdyskohdasta tuli toiselta tuomarilta 3, toiselta 5,5. Lisäksi toinen tuomari antoi lisätystä käynnistä 5½. Muuten numerot olivat 6 ja 6½, niin että lopputulokseksi saimme 61,5% sij. 4./12. Olin todella tyytyväinen tähän meidän yhteiseen ensimmäiseen vaativaan, mutta arvatkaa harmittiko, kun jäimme ensimmäisiksi ei sijoittuneiksi, ja luultavasti jos se täti ei olisi tullut säikyttelemään niin olisimme olleet sijoilla!! No tätä tämä on välillä tässä lajissa, kun elävien eläinten kanssa tekemisissä ollaan. Hieno Late jokatapauksessa ja tästä on hyvä jatkaa kohti uusia vaativa B luokkia! :)

Innolla odotan jo Salon kisoja jotka ovat 8.-9.8.


Ps. Artukainen on tosi kiva ja hyvä kisapaikka ja kaikenlisäksi heillä on tosi kauniit ruusukkeet! :)




2 kommenttia:

  1. Siis toi on muute tosi ärsyttävää jos joku ulkopuolinen häiriötekijä pilaa kisasuorituksen! :/ mulle kävi just viime koulukisoissa sillee et heppa säikähti puskasta ilmestynyttä tätiä ja haukkuvaa koiraa, ja ei halunnu mennä ollenkaan yhteen kulmaan sen takia.. Mut onnea vielä hyvistä suorituksista, Late näyttää nii hienolta! :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :) Joo on ärsyttävää kun ihmiset on välillä niin ajattelemattomia. Ja varsinkin kun tässä tapauksessa virhe tuli järjestäjien puolesta. Mutta eipä näille mitään mahda ja periaattessahan hevosen pitäis pysyä keskittyneenä ja kuuliaana.. mut totuus on kyllä se että harvemmin tollasissa tilanteissa pysyy! :D

      Poista