lauantai 22. lokakuuta 2016

Klinikkareissu

Päätin sitten lopulta viedä Laten klinikalle, koska sitä epämääräistä epäpuhtautta ja pientä väsyneisyyttä jatkui pidempään. Ravi joka normaalisti on Latella ollut melko joustavaa tuli kovaksi ja joustamattomaksi. Late oli myös vähän haluton ja tosiaan tahti epäpuhdasta ajoittain, varsinkin jos koitti koota tai lisätä ravia.

Olimme siis viime tiistaina Hyvinkään klinikalla, nykyisessä Evidensiassa. Latelle suoritettiin laaja vet check, johon kuului verikokeet, yleistutkimus ja laaja ontumatutkimus. Verikokeista ja muista ei löytynyt mitään erikoista, mutta ontumaa sitten löytyikin. Niinkuin eläinlääkäri sanoi, tälläistä 14v. hevosta toki katsotaan hieman eri tavalla kuin 5 vuotiasta. Late kun könkkäsi hieman joka jalkaa aina aluksi taivutuksen jälkeen. Erityisesti reagoi kuitenkin vasen takajalka ja vielä selkeämmin sen ristikkäinen jalka eli oikea etu. Näissä jaloissa näkyi pientä ontumaa jo liinassa katsottaessa.
Niinpä vasen takakinner ja oikea etu vuohisnivel puudutettiin ja sitten taas tsekattiin ontuuko. Eläinlääkäri halusi tässä vaiheessa nähdä Laten liikkumisen myös ratsain. Ei ontunut enää puudutuksen jälkeen, joten niinpä nämä kyseiset nivelet piikitettiin (kortisonilla). Nyt Late on siis kävelylomalla, mutta onneksi vain viikon. Ensi tiistaina voi taas alkaa ratsastamaan ihan normaalisti, ja jos vielä ontuu, niin sitten pitää mennä uudestaan klinikalle. Toivotaan kuitenkin, että tulisi tällä kuntoon!
Ainiin, lisäksi Latella on lievää sädemätää oikeassa etujalassa, joten siihen saatiin sellaista ainetta.

Täytyy sanoa, että syyn löytyminen oli tosi helpottavaa! Tosin väsymystä tuo jalkavaiva ei täysin selitä, mutta toisaalta jos on ollut kipuja jaloissa niin voi sekin väsyttää.

Tuossa pari viikkoa sitten Late oli ihan ok kunnossa ja varsinkin laukka sujui aikas kivasti, niinpä pääsimme hieman harjoittelemaan sarjavaihtoja tuolloin. Tässä pieni video vaihtotreeneistä: https://www.youtube.com/watch?v=-L6sa9Szk7U

Nyt vaan toivotaan, että Late tulisi kuntoon, että päästäisiin jatkamaan mm. vaihtotreenejä ja muutenkin treenailemaan kohti korkeampaa tasoa ;)

Tässä vielä muutama kuva menneeltä kisakaudelta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti