maanantai 30. toukokuuta 2016

Kotikisat

Pitkästä aikaa osallistuin kisoihin jollakin muulla kuin Latella. Minut nimittäin puhuttiin ympäri osallistumaan meidän oman seuran, Billnäsin ratsastajien 1-tason kisoihin.
Ratsunani toimi vanha kisakonkari, 15-vuotias New forest-poni C's Milli Vanilli. Poni on tietääkseni kilpaillut PM joukkueessakin koulupuolella. Ennen kisoja olin ratsastanut ponilla vain kaksi kertaa. Poni oli kuitenkin suht helppo, joten vähäinen ratsastusmäärä ei tällä kertaa haitannut, varsinkin kun starttasin vain helppoa B:tä.
Tämä herra on aivan mahtava kaveri! Osaa jopa passagea, ja keskiaskellajit lähtevät tosi hienosti! Voi kunpa minulla olisi lapsena ollut tuollainen poni... No onneksi näin aikuisiällä edes olen saanut kokea tuollaisella ponilla ratsastamisen!
Ihmeellistä tässä on se, että olenhan suht pitkä (169cm), mutta en silti näytä kovin pitkältä tuon ponin selässä. Johtunee siitä, että Milli on aika pyöreä ja vankkarakenteinen. Selästäkään poni ei tunnu ollenkaan pieneltä, päin vastoin, ainakin se tuntuu paljon leveämmältä kuin Late.

Milli

 Tosiaan starttasin luokan helppo B:0. Halusin mennä helpon B:n enkä A:ta juurkikin sen takia, etten ollut ponilla montaa kertaa ratsastanut, ja välillä olin saanut ponin tippumaan laukasta raville, varmaan liiankin jämäkän istuntani vuoksi. Rata sujui hyvin. Milli ei muuttunut radalla miksikään, vaan oli ihan samanlainen ratsastaa kuin muutenkin. Käynti oli vähän laiskahkoa, mutta ravi ja laukkaosiot sujui tosi hyvin, ja varsinkin lisäykset. Monta seiskaa oli paperissa. Niinpä voitimme luokan selkeästi tuloksella 67,4%. Vähän mietitytti, että olisihan sitä sitten voinut mennä sen helpon A:n, mutta toisaalta tämä oli varmempi vaihtoehto, kun ei sitä yhteistä treeniä ollut juurikaan takana.
  Tosi kiva kokemus oli välillä taas kisata jollain muullakin, ja voisinpa hänen kanssaan joskus toistekin osallustua. ;)



Muissa luokissa olinkin sitten sihteerin roolissa. Luokkia oli helppo C - vaativa B. Oli tosi mukavaa ja opettavaista olla sihteerinä. Olen nykyään tosi kiinnostunut sihteerinhommasta, koska minua kiinnostaa tuomarointi. Meillä oli tosi asiallinen ja oikeudenmukainen tuomari. Oli myös kiva huomata, etten taida olla ihan hakoteillä, koska olin hänen kanssaan samoilla linjoilla.

Kisat onnistuivat kaikin puolin hyvin, ja kaikki oppilaanikin ratsastivat siististi, saaden myös hyviä tuloksia. Haluan vielä kiittää kaikkia toimihenkilöitä ja muita osallistuneita. :)

Keskilaukkaa

Tyytyväinen poni

Kaikki postauksen kuvat on ottanut Kristina Gardberg. Kiitos hänelle!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti