maanantai 18. toukokuuta 2015

Kisat Salossa 17.5

Osallistuimme sunnuntaina 2-tason kilpailuihin Salossa Vaskiolla helppo A:2 luokkaan.
Avustajana mukana oli Maria, joka käy Billnäsissä ja auttelee välillä myös Laten kanssa kotona.

Letitin ja siistin Laten vasta aamulla ja Maria putsasi varusteet. On kyllä ihanaa, nyt kun saa välillä apua kisakuntoonlaitossa/varusteiden kanssa, koska lähestulkoon aina koko ikäni olen joutunut tekemään kaiken alusta loppuun itse. Nyt varsinkin kun on tallilla töissä ja tekee pitkiäkin päiviä, on tosi ihanaa, että saa välillä apua. Siitä on tosi suuri apu, myös ajallisesti.



No jokatapauksessa, lähdimme kymmeneltä ajamaan kohti Saloa, ja perillä olimme noin puoli kaksitoista. Kävin kansliassa ja tsekkaamassa paikat, sitten laitoimme Laten kuntoon. Aloin verkkaamaan maneesissa. Aurinko paistoi ja itseasiassa varsinkin maneesissa oli tosi lämmin. Myöhemmin siirryin ulos verkkaamaan, koska ulkona sai verkata 4 ratsukkoa kisaradan läheisyydessä. Late oli verkassa kokoajan tosi rauhallinen. Loppuverkassa tuntui jopa hieman liiankin rauhalliselta, vähän löysältä. Olin varannut verkkaan aikaa 40min, mutta jostain syystä se aika tuntui tosi pitkältä. Mietin myös, että lyhyempikin verkka olisi riittänyt, jos olisin tajunnut, että on niin lämmin ilma.

Menin heti kisaradan sisälle, kun edellinen oli lopettanut. Sieläkään Late ei jännittänyt yhtään. Olisi jopa saanut olla hieman pörheämpi. Rata alkoi ihan mukavasti, tuli hyvän suoran linjan ja pysähdyksen, ensimmäiseen keskiraviin lähti hyvin, toinen keskiravi ei niin hyvä, mutta ihan tahdikas sekin. Väistöt sujui ihan ok, vasemmalle ei ihan niin tasainen väistö. Laukkaosuudet sujui mukavasti, mitä nyt ajoittain olisi saanut kantaa hieman paremmin edestä. Ainut rike radassa oli käynninkautta vaihto, jossa Late ei meinannut heti nostaa uutta laukkaa, joten sen numero meni molemmilta tuomareilta neljä puolikkaaksi. Seiskoja tuli kuitenkin myös ihan mukavasti molemmilta tuomareilta. Molemmilta tuomareilta sisääntulosta, ja molemmista laukka-täyskaarroista ja vastalaukoista seiskat. Lisäksi muutamat muut seiskat erinäisistä kohdista, mm. toiselta tuomarilta keskiravista, toiselta keskilaukasta.
Radalla ei tällä kertaa tullut mitään flow-fiilistä, koska tosiaan Late olisi saanut olla jopa vähän energisempi ja kantaa itsensä vielä kevyemmin edestä. Ei kuitenkaan tuntunut niin pahaltakaan, eli ihan mukava fiilis kuitenkin jäi radasta.



Tulokseksi saimme 63,9%, joka on mielestäni hyvä tulos. Starttasin aikalailla luokan alkupäässä, joten Laten hoidettuamme jäimme katsomaan muiden suorituksia ja jännittämään meneekö joku meidän ohi, koska olimme pitkään toisella sijalla. Ainoastaan yksi meni meidän ohi, vaikka aika tiukkaa olikin alkupään sijoitusten kanssa (lukuunottamatta voittajaa joka voitti selkeästi).
Oli kyllä hauska seurata ja jännittää, koska niin paljon oli varsinkin aika loppupäässä hienoja hevosia, että ajattelin niiden menevän meidän ohi.

Niinpä menimme laittamaan Latea kuntoon palkintojenjakoa varten. Ruusuketta Late ei halunnut suitsiinsa, jännittyi heti sen näköisesti, ettei siitä olisi tullut mitään. (Latehan on kerran lähtenyt niin kovaa kun jaloistaan pääsee, kun ruusuke laitettu.. meni silloin varmaan 10 kierrosta niin kovaa kuin pääsi ja minä kiikuin selässä. Sen takia en viitsi ottaa riskiä..)
Laitoin siis ruusukkeen taskuuni roikkumaan, niin että se näkyi. Myös palkintojenjaossa Latella oli pieniä vaikeuksia olla paikoillaan, mutta kyllä se onnistui kuitenkin aika hyvin loppupelissä.

Kotona olimme vasta 7 jälkeen illalla, mutta ei haitannut yhtään, kun tuli mieluista sijoitus ;)

Lopputulos siis 3./37    63,9%.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti