tiistai 21. helmikuuta 2017

Välillä muidenkin heppojen kyydissä...

Olen tosiaan tässä viimeaikoina ratsastanut enemmän myös muilla hevosilla kuin Latella. Maastossahan olenkin käynyt vähintään kerran viikossa jollakin Jessican hevosella, mutta nyt olen mennyt enemmän myös koulua. Olen toki aiemminkin aina välillä joillakin Jessican hevosilla ratsastellut koulua, mutta aika harvakseltaan.
Ratsuina on nyt viime viikkoina ollut entisestään tuttu Viivi (Billnäs Amienne) ja uutena ratsastustuttavuutena Billnäs Oliver. Tarkoituksena olisi mahdollisesti käydä jotkut kilpailut näiden hevosten kanssa kevään aikana. Niinpä meinaan nyt ratsastaa vähintään kerran viikossa molemmilla, ehkä useamminkin, vähän tilanteista ja ajasta riippuen.

  Viivi on kuvankaunis tamma. Viivillä on todella pehmeät ja tasaiset liikkeet ja muutenkin kulkee tasaisesti. Viiviä saa kuitenkin ratsastaa tosissaan, että saa sen rehellisesti töihin ja takajalat alle. Lisäksi joskus se saattaa tehdä pieniä ampaisuja, vaikka onneksi vain lyhyitä ja sitten jo hidastaa. Toivon, että pikkuhiljaa opin tuntemaan Viiviä lisää ja ennakoimaan niitä ampaisuja, jotta ne jäisivät pienemmiksi ja mielellään kokonaan pois. Viivi on muuten tosi kiva heppa ja sen liikkeet sopivat tälle huonolle selälleni hyvin, niistä ampaisuista selkä vaan ei oikein tykkää, koska en aina pysy niissä kunnolla mukana ja selkäni hieman retkahtaa siitä nopeasta ja voimakkaasta liikkeestä. Uskon tosiaan, että asiaan kuitenkin voitaisiin saada parannus, kunhan opin tuntemaan Viivin vielä paremmin. Ja tiukat vatsalihakset auttaa asiaa myös ;) Viivillä on kilpailtu enemmän esteitä, lähinnä 120 tasolla, mutta näen siinä potentiaalin myös koulupuolelle. Ja onhan se muutamat koulukisat startannut ihan hyvin tuloksin.
Tässä kuvassa olemme Viivin kanssa kesätunnelmissa
  Oliver taas on hieman iäkkäämpi ruuna, joka taitaa jopa kaikki GP liikkeet koulupuolella ja se on kilpaillut esteilläkin GP-tasolla Jessican kanssa. Oliverissa näkyy jo hieman ikä, eli vertyminen kestää vähän kauemmin jne. Oliverilta löytyy hienot liikkeet, kunhan ratsastaja osaa ja pystyy ratsastamaan ne esille. Oliver on todella yhteistyöhaluinen ja sen selässä minulla on luottavainen olo. Oliverin ravi on hieman hankala tälle selälleni, joten en pysty kyllä ihan kovin pitkiä pätkiä siinä istumaan ja hytkyn siinä jonkun verran. Oliver on kuitenkin tosi kiva heppa myös.

Lisäksi olen juoksuttanut ja ratsastanut yhtä tuntiponiamme Avaa. Se on ollut aiemminkin minun "projektinani", nyt taas ajattelin jatkaa työtä sen kanssa, jotta saataisiin sitä taas kehittymään. Työ onkin jo tuottanut jonkun verran tulosta, mutta työstäminen jatkuu silti edelleen.

Tässä poseeraamme Avan kanssa viimevuoden puolella. Oliverista ei nyt valitettavasti ole kuvaa..

Tässä lopuksi vielä pari videota viimeviikon treenistä Viivin kanssa:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti